Polévka kyselá a ostrá
Suroviny
- 125 g Vepřové maso libové
- 60 g Bambusové výhonky
- 150 g Sýr sójový - Tofu
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 6 ks Shiitake houby
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 6 dl Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 15 g
- Sodík 958 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 24.9 mg
- Draslík 2598.5 mg
- Vláknina 43568 mg
- Vitamín A 43568 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 795.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Procedíme houby, vymačkáme z nich vodu a vyhodíme tvrdé nohy. Pokrájíme na jemno. Na tenké nudličky nakrájíme tofu, maso a bambusové výhonky.
-
2
Ve velké pánvi uvedeme vývar do varu a přidáme všechny ingredience, přivedeme k varu a povaříme minutu. Přidáme víno, vinný ocet a sójovou omáčku.
-
3
Polévku podáváme horkou, ozdobenou jarní cibulkou.