Polévka rybí s chilli
Suroviny
- 15 g Houby Shitake sušené
- 100 g Hrášek
- 100 g Bambusové výhonky
- 400 g Filé rybí
- 1 ks Cibule
- 1.2 l Vývar zeleninový
- 3 polévková lžíce Chilli omáčka
- 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1795 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 5.4 mg
- Draslík 728.2 mg
- Vláknina 10942.8 mg
- Vitamín A 10942.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velké mísy dáme houby, nalijeme na ně dostatek vody, aby byly pokryté, necháme 5 minut stát. V cedníku je necháme okapat a poté nakrájíme na větší kousky.
-
2
Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme 5 minut. Přidáme hrášek, bambusové výhonky, chilli omáčku, sójovou omáčku a vývar, uvedeme do varu. Přidáme koriandr a tresku, necháme 5 minut vařit, aby se ryba důkladně provařila.
-
3
Polévku nalijeme do misek, ozdobíme koriandrem a podáváme horkou.