Polévka tykvová s pomerančem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1814 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 1460.3 mg
- Vláknina 14084.8 mg
- Vitamín A 14084.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.6 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme nakrájenou cibuli a 4 minuty smažíme, dokud nezměkne. Přidáme nakrájený česnek, dýni, smažíme za stálého míchání 2 minuty.
-
2
Přidáme horký zeleninový vývar, 2 lžíce tymiánu, pomerančovou kůru a šťávu. Necháme 20 minut pod pokličkou, dokud dýně nezměkne. Směs umixujeme v mixéru do hladka. Osolíme a opepříme. Směs dáme zpět do pánve, přidáme mléko. Ohříváme 4 minuty, ale již nevaříme.
-
3
Před podáváním posypeme polévku zbylým tymiánem. Můžeme podávat i s kostičkami chleba - kdo má rád.