Krémová polévka rajčatová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 700 g Rajčata
  • 50 g Mandle mleté
  • 100 g Bazalka
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8.5 dl Vývar zeleninový
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1062 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 18.8 mg
  • Draslík 871.7 mg
  • Vláknina 10714.8 mg
  • Vitamín A 10714.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.5 mg
  • Vitamín E 5.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpustíme máslo ve velké pánvi. Přidáme pokrájená rajčata a 5 minut vaříme, poté osolíme a opepříme. Do pánve přilijeme vývar, uvedeme do varu, přikryjeme pokličkou a 10 minut vaříme na mírném plameni.

  • 2

    V předehřátém grilu opražíme do zlatohněda mleté mandle. Je to jen minuta. Sundáme pánev z plamene, rozmixujeme obsah pánve do hladka. Propasírujeme směs cedníkem, odstraníme zbytek slupek a jader z rajčat.

  • 3

    Pánev s polévkou dáme na hořák. Vmícháme mléko, opražené mleté mandle a cukr. Prohřejeme a před podáváním přidáme listy bazalky.

  • 4

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu