Krémová polévka rajčatová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1062 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 18.8 mg
- Draslík 871.7 mg
- Vláknina 10714.8 mg
- Vitamín A 10714.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.5 mg
- Vitamín E 5.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpustíme máslo ve velké pánvi. Přidáme pokrájená rajčata a 5 minut vaříme, poté osolíme a opepříme. Do pánve přilijeme vývar, uvedeme do varu, přikryjeme pokličkou a 10 minut vaříme na mírném plameni.
-
2
V předehřátém grilu opražíme do zlatohněda mleté mandle. Je to jen minuta. Sundáme pánev z plamene, rozmixujeme obsah pánve do hladka. Propasírujeme směs cedníkem, odstraníme zbytek slupek a jader z rajčat.
-
3
Pánev s polévkou dáme na hořák. Vmícháme mléko, opražené mleté mandle a cukr. Prohřejeme a před podáváním přidáme listy bazalky.
-
4
Podáváme horké.