Polévka gazpacho

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 390 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 0.5 ks Cibule
  • 0.5 ks Paprika zelená
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 4.5 dl Rajčatová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 114 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 699.4 mg
  • Vláknina 5470.8 mg
  • Vitamín A 5470.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velké mísy nakrájíme okurku na větší kousky a pokrájenou zelenou papriku. Do mixéru dáme rajčata, česnek, cibuli, olej, vinný ocet, citronovou šťávu a rajčatový protlak. Vše umixujeme do hladka. Přidáme umixovanou směs do mísy, vše promícháme, přidáme rajčatovou šťávu, vše promícháme.

  • 2

    Dle chuti osolíme a opepříme, mísu přikryjeme a necháme v lednici nejméně 6 hodin vychladit.

  • 3

    Do misek připravíme nakrájenou zelenou papriku, kroužky cibule a česnekové smažené kostičky chleba. Nabereme vychlazenou polévku a podáváme s připravenými miskami papriky, cibule a kostičkami.

  • 4

    Polévka se podává vychlazená.

Komentáře k receptu