Polévka gazpacho
Suroviny
- 500 g Rajčata
- 0.5 ks Cibule
- 0.5 ks Paprika zelená
- 0.5 ks Okurka salátová
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 4.5 dl Rajčatová šťáva
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 114 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 5 g
- Sodík 78 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 699.4 mg
- Vláknina 5470.8 mg
- Vitamín A 5470.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velké mísy nakrájíme okurku na větší kousky a pokrájenou zelenou papriku. Do mixéru dáme rajčata, česnek, cibuli, olej, vinný ocet, citronovou šťávu a rajčatový protlak. Vše umixujeme do hladka. Přidáme umixovanou směs do mísy, vše promícháme, přidáme rajčatovou šťávu, vše promícháme.
-
2
Dle chuti osolíme a opepříme, mísu přikryjeme a necháme v lednici nejméně 6 hodin vychladit.
-
3
Do misek připravíme nakrájenou zelenou papriku, kroužky cibule a česnekové smažené kostičky chleba. Nabereme vychlazenou polévku a podáváme s připravenými miskami papriky, cibule a kostičkami.
-
4
Polévka se podává vychlazená.