Polévka toskánská cibulová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Šunka parmská
  • 75 g Sýr Čedar
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 4 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 8.5 dl Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 824 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 34.7 mg
  • Draslík 192.2 mg
  • Vláknina 3557.5 mg
  • Vitamín A 3557.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké pánvi smažíme nakrájenou šunku cca 4 minuty, dokud nezačne hnědnout. Poté vyndáme a dáme stranou na pozdější použití. Přidáme do pánve olej a smažíme nakrájenou cibuli a česnek. Přikryjeme pokličkou, stáhneme plamen a necháme smažit 15 minut, dokud nebude cibule lehce zkaramelizovaná. Přidáme do pánve vývar a uvedeme do varu. Necháme 10 minut vařit.

  • 2

    Předehřejeme gril a smažíme na něm 2 minuty po obou stranách krajíce chleba, dokud nezezlátnou. Namažeme je máslem a posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrájíme krajíce na malé kousky.

  • 3

    Osolíme a opepříme polévku a přidáme do ní zbylý chléb.

  • 4

    Naplníme polévkou misky, navrch položíme kousky chleba s máslem a sýrem.

Komentáře k receptu