Polévka gumbo z plodů moře
Suroviny
- 425 g Rajčata
- 125 g Garnát obecný
- 175 g Okra - Ibišek jedlý
- 350 g Mořský ďas
- 175 g Rýže dlouhozrnná
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 3 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 1 špetka Tabasco
- 2 stroužek Česnek
- 6 dl Vývar zeleninový
- 0.4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 7 g
- Sodík 970 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 89 mg
- Draslík 1180.5 mg
- Vláknina 13360 mg
- Vitamín A 13360 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.6 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme papriku s moukou, přidáme kousky nakrájené ryby a obalíme je ve směsi. Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme kusy ryby a po všech stranách osmahneme do hněda. Vyndáme z pánve a dáme stranou. Do pánve vložíme zelenou papriku, celer, cibuli, okru (ibišek jedlý) a česnek, smažíme 5 minut na mírném plameni, aby vše změklo.
-
2
Přidáme rajčata, vývar a bouquet garni, zmírníme plamen, povaříme 15 minut. Vrátíme zpět do pánve kusy ryb, přidáme garnáty, tabasco, citronovou šťávu a worcester, 5 minut povaříme.
-
3
Při podávání dáme do každé misky kopeček rýže, kolem něj nalijeme gumbo z plodů moře.