Pastýřský salát se sýrem fetta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 12 g
- Sodík 391 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 538.8 mg
- Vláknina 6090.8 mg
- Vitamín A 6090.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata a okurku omyjeme, nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a rovněž nakrájíme. Chilli papričku očistíme, odstraníme semínka a nasekáme nadrobno. Omytou petrželku najemno nasekáme.
-
2
Dresink vinaigrette ušleháme z octa, oleje, soli a pepře a promícháme s připravenou zeleninou. Vše vložíme do salátové mísy.
-
3
Sýr fetta nakrájíme na kostičky, rozložíme na salát, dozdobíme olivami a podáváme.
-
4
Jako přílohu můžeme použít například sezamové chlebové placky.