Zavařené lečo

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 kg Rajčata
  • 1 kg Paprika červená
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 548 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 2.4 mg
  • Draslík 1542.1 mg
  • Vláknina 23133.3 mg
  • Vitamín A 23133.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 470.5 mg
  • Vitamín E 7.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou zeleninu nakrájíme na menší kousky, vložíme na pánev s rozpáleným olejem a krátce povaříme. Nakonec ochutíme solí a odstavíme. Směs plníme do důkladně umytých zavařovacích sklenic.

  • 2

    Poté stačí sklenice uzavřít a zavařit dle běžného postupu.

  • 3

    Zavařené lečo skladujeme v chladné a tmavé místnosti.

Komentáře k receptu