Jablka plněná nivou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 120 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 2 kávová lžička Džem dia
  • 4 ks Jablka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 841 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 593.1 mg
  • Vláknina 15502 mg
  • Vitamín A 15502 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme, odkrojíme vršky se stopkou, vykrojíme jádřince a vydlabeme rovnoměrně část dužiny, kterou odložíme. Jablka vložíme do misky s vodou s citronovou šťávou, aby nehnědla.

  • 2

    Dužinu drobně pokrájíme a v misce smícháme s jemně nastrouhanou nivou. Směsí naplníme okapaná jablka, vršek ozdobíme dia džemem a podáváme.

Komentáře k receptu