Jablka plněná nivou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 1 g
- Sodík 841 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 45 mg
- Draslík 593.1 mg
- Vláknina 15502 mg
- Vitamín A 15502 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka omyjeme, odkrojíme vršky se stopkou, vykrojíme jádřince a vydlabeme rovnoměrně část dužiny, kterou odložíme. Jablka vložíme do misky s vodou s citronovou šťávou, aby nehnědla.
-
2
Dužinu drobně pokrájíme a v misce smícháme s jemně nastrouhanou nivou. Směsí naplníme okapaná jablka, vršek ozdobíme dia džemem a podáváme.