Čerstvé houby na víně s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 172 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 6 g
- Sodík 262 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 781.3 mg
- Vláknina 10020 mg
- Vitamín A 10020 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z hub použijeme jen klobouky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Klobouky spolu s cibulí a solí dusíme podlité vínem asi 20 minut. Poté houby vyjmeme do misky a držíme na teple. Do šťávy vmícháme jogurt a za občasného míchání mírně zredukujeme. Po ukončení varu vmícháme máslo.
-
2
Houby naservírujeme na talíře a přelijeme omáčkou.