Mozeček z vařeného květáku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 200 g Květák
  • 20 g Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Pažitka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mléko čerstve polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 370.6 mg
  • Vláknina 4739.5 mg
  • Vitamín A 4739.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák očistíme, rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí vody osolené špetkou soli a uvaříme doměkka. Po uvaření necháme květák řádně okapat. Cibuli drobně pokrájíme. Vejce rozšleháme s 1 lžící mléka, pažitku drobně posekáme.

  • 2

    Cibuli osmažíme na oleji, vsypeme květák, osolíme, opepříme, zalijeme vejcem a za stálého míchání necháme vejce usmažit. Hotový mozeček zdobíme pažitkou.

Komentáře k receptu