Mozeček z vařeného květáku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 165 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 13 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 370.6 mg
- Vláknina 4739.5 mg
- Vitamín A 4739.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák očistíme, rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí vody osolené špetkou soli a uvaříme doměkka. Po uvaření necháme květák řádně okapat. Cibuli drobně pokrájíme. Vejce rozšleháme s 1 lžící mléka, pažitku drobně posekáme.
-
2
Cibuli osmažíme na oleji, vsypeme květák, osolíme, opepříme, zalijeme vejcem a za stálého míchání necháme vejce usmažit. Hotový mozeček zdobíme pažitkou.