Smažený hrášek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 32 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 2 g
- Sodík 79 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 62.5 mg
- Draslík 20.5 mg
- Vláknina 74 mg
- Vitamín A 74 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce, mléko, mouku a špetku soli rozkvedláme na řidší těsto.
-
2
Mezitím v malém rendlíku silně rozehřejeme tuk asi tak 1 cm vysoko.
-
3
Poté těsto přes cedník na přípravu játrové rýže po částech vlijeme do rozehřátého tuku.
-
4
Vidličkou vzniklé hrášky v tuku rozdělíme, aby se při smažení neslepily.
-
5
Osmažené hrášky vyndáme děrovanou lopatičkou a pokládáme na talíř přikrytý papírovým ubrouskem, aby se přebytečný tuk odsál.
-
6
Hrášky podáváme lžíci na každou porci zvlášť.