Černé fazole s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 100 g Fazole černé
  • 15 g Olej rostlinný
  • 200 g Zelí kysané
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Hřebíček
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 899.7 mg
  • Vláknina 17815 mg
  • Vitamín A 17815 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole necháme máčet ve studené vodě. Cibuli a česnek nakrájíme na plátky, kysané zelí překrájíme, petrželovou nať drobně posekáme.

  • 2

    Fazole s česnekem, cibulí a bobkovým listem vaříme pod poklicí, až jsou fazole měkké. Poté přidáme okapané zelí, zbylé koření, rajský protlak, dobře promícháme a pod poklicí dusíme, až se tekutina vydusí.

  • 3

    Podle chuti směs osolíme a zdobíme petrželovou natí.

Komentáře k receptu