Marinovaný kebab z mořského ďasa
Suroviny
- 400 g Mořský ďas
- 2 kávová lžička Med včelí
- 4 ks Šalotka
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 2 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 1121.2 mg
- Vláknina 3990.3 mg
- Vitamín A 3990.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 92.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dřevěné špejle necháme namáčet ve studené vodě. Mezitím nakrájíme papriky na dílky, cuketu na 12 tenkých plátků, šalotky rozkrojíme napůl. Filet z mořského ďasa zbavíme kůže a nakrájíme na kostky. Na špejle štřídavě napícháme maso, papriky, cuketu a cibulky. Kebaby naskládáme na dno nekovové mísy.
-
2
Na marinádu smícháme v misce jemně nastrouhanou citronovou kůru, přidáme šťávu z citronu, pomerančovou šťávu, sherry, med, rozetřený česnek a pepř. Směs nalijeme na kebaby, několikrát je otočíme, zakryjeme a necháme 2 hodiny v lednici.
-
3
Gril předehřejeme na střední teplotu a grilujeme 10-15 minut. Ryba musí být měkká a křehká. Během grilování otáčíme a potíráme marinádou.
-
4
Podáváme s rýží, dozdobené čerstvými bylinkami.