Marinovaný kebab z mořského ďasa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mořský ďas
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 4 ks Šalotka
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 242 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 1121.2 mg
  • Vláknina 3990.3 mg
  • Vitamín A 3990.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 92.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dřevěné špejle necháme namáčet ve studené vodě. Mezitím nakrájíme papriky na dílky, cuketu na 12 tenkých plátků, šalotky rozkrojíme napůl. Filet z mořského ďasa zbavíme kůže a nakrájíme na kostky. Na špejle štřídavě napícháme maso, papriky, cuketu a cibulky. Kebaby naskládáme na dno nekovové mísy.

  • 2

    Na marinádu smícháme v misce jemně nastrouhanou citronovou kůru, přidáme šťávu z citronu, pomerančovou šťávu, sherry, med, rozetřený česnek a pepř. Směs nalijeme na kebaby, několikrát je otočíme, zakryjeme a necháme 2 hodiny v lednici.

  • 3

    Gril předehřejeme na střední teplotu a grilujeme 10-15 minut. Ryba musí být měkká a křehká. Během grilování otáčíme a potíráme marinádou.

  • 4

    Podáváme s rýží, dozdobené čerstvými bylinkami.

Komentáře k receptu