Mramorová bábovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 29 g
- Sodík 187 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 357.1 mg
- Draslík 104.4 mg
- Vláknina 1995 mg
- Vitamín A 1995 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpustíme 60 g másla. 4 žloutky smícháme s 120 g moučkového cukru, šleháme do bělavé pěny, poté přisypeme 85 g mouky. Přilijeme rozpuštěné máslo.
-
2
4 bílky osolíme a vyšleháme do tuhého sněhu, který opatrně vmícháme do těsta.
-
3
Rozpustíme zbytek másla. 4 žloutky smícháme s 120 g moučkového cukru, šleháme do bělavé pěny, poté přisypeme 85 g mouky.
-
4
Přilijeme rozpuštěné máslo a 25 g kakaa.
-
5
1 bílek osolíme a vyšleháme do tuhého sněhu, který opatrně vmícháme do těsta. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Nalijeme nejprve těsto světlé, poté těsto tmavé. Opatrně promícháme, aby se vytvořil mramorový efekt.
-
6
Pečeme při 190 °C 40 minut.
-
7
Upečenou bábovku vyklopíme a necháme zcela vystydnout.