Hrušky Krásná Helena
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2358 kcal
- Sacharidy 485 g
- Tuky 46 g
- Sodík 234 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 449 g
- Cholesterol 110 mg
- Draslík 686.5 mg
- Vláknina 22175 mg
- Vitamín A 22175 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrušky spaříme vařící vodou a oloupeme slupky.
-
2
2 litry vody smícháme s 1500 g cukru a rozříznutým vanilkovým luskem. Uvedeme k varu a svaříme do sirupu. Poté přidáme oloupané hrušky a vaříme 20 minut. Vaříme na mírném plameni.
-
3
Uvařené hrušky vyjmeme, přendáme do větší nádoby a zalijeme vychladlým sirupem. Zakryté macerujeme 48 hodin.
-
4
Poté hrušky společně s kopečky zmrzliny přendáme do servírovacích misek a zalijeme rozehřátou čokoládou.
-
5
Ihned servírujeme.