Kávový dort s datlemi a ovesnými vločkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Datle
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 190 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 170 ml Voda pitná
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 3 polévková lžíce Ovesné vločky
  • 4 polévková lžíce Káva instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 67.1 mg
  • Draslík 242.1 mg
  • Vláknina 3191.2 mg
  • Vitamín A 3191.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si polevu. Do kastrůlku dáme datle, vodu a cukr a vaříme 4 minuty na mírném ohni, dokud datle nezměknou a směs mírně nezhoustne. Odstavíme a necháme vychladnout. Do mísy dáme vločky, cukr, mouku a vmícháme máslo a ořechy.

  • 2

    Na 180 stupňů Celsia předehřejeme troubu. Do velké mísy dáme vychlazenou kávu, máslo, cukr, vejce, mouku, mléko a hněteme, dokud se suroviny nespojí a těsto nebude hladké. Vymažeme si dortovou formu či pekáč, vyložíme pečícím papírem a nalijeme těsto. Vrchní část dortu pomažeme datlovou polevou a posypeme ovesnými vločkami s cukrem, máslem, moukou a ořechy. Dáme péct na 45 minut. Necháme poté 10 minut odpočinout ve formě, pak vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu