Nákyp z brambor se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 23 g
- Sodík 330 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 711.2 mg
- Vláknina 9958 mg
- Vitamín A 9958 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a jemně nastrouháme. Sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme nadrobno, cibuli nakrájíme nadrobno a usmažíme dvaceti gramech oleje. Ušleháme pevný sníh z bílku, pekáč vymažeme olejem.
-
2
Polovinu strouhaných brambor utřeme se žloutkem, přidáme polovinu sýra, sůl, petrželovou nať, druhou polovinu brambor, mouku a dobře promícháme. Na závěr vmícháme sníh z bílku.
-
3
Směs dáme do pekáče, urovnáme, posypeme usmaženou cibulkou a v předehřáté troubě pečeme. Po zhruba dvaceti minutách zasypeme zbylým sýrem a necháme ho roztavit.