Brambory pečené s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 40 g Cibule
  • 20 g Olej rostlinný
  • 100 g Zelí kysané
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 2 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 455.8 mg
  • Vláknina 5827 mg
  • Vitamín A 5827 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Zelí slijeme a překrájíme, cibuli a česnek nakrájíme na tenčí plátky. Zapékací misku vymažeme olejem.

  • 2

    Do zapékací misky dáme vrstvu brambor, mírně posypeme kmínem a solí a zakápneme olejem. Na brambory dáme zelí, poté cibuli s česnekem a směs přikryjeme zbylými plátky brambor, které posypeme kmínem, solí a zakápneme olejem. Pečeme v předehřáté troubě, dokud brambory nezezlátnou.

Komentáře k receptu