Brambory pečené s kysaným zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 10 g
- Sodík 244 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 455.8 mg
- Vláknina 5827 mg
- Vitamín A 5827 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Zelí slijeme a překrájíme, cibuli a česnek nakrájíme na tenčí plátky. Zapékací misku vymažeme olejem.
-
2
Do zapékací misky dáme vrstvu brambor, mírně posypeme kmínem a solí a zakápneme olejem. Na brambory dáme zelí, poté cibuli s česnekem a směs přikryjeme zbylými plátky brambor, které posypeme kmínem, solí a zakápneme olejem. Pečeme v předehřáté troubě, dokud brambory nezezlátnou.