Dušené bylinkové brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 0.5 kostka Masox
  • 300 g Brambory
  • 50 g Cibule
  • 20 g Olej rostlinný
  • 250 ml Voda pitná
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Libeček
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 196 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 716.4 mg
  • Vláknina 8933.5 mg
  • Vitamín A 8933.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oprané neoloupané brambory nakrájíme na plátky, česnek a cibuli na tenčí kolečka, bylinky nahrubo posekáme.

  • 2

    Ve velké silnostěnné pánvi na oleji osmažíme plátky brambor, poté přidáme cibuli, česnek, sůl, pepř a ještě smažíme. Následně zalijeme vývarem a přibližně deset minut dusíme pod poklicí. Před koncem přidáme sekané bylinky.

Komentáře k receptu