Dušené bylinkové brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 196 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 10 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 716.4 mg
- Vláknina 8933.5 mg
- Vitamín A 8933.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oprané neoloupané brambory nakrájíme na plátky, česnek a cibuli na tenčí kolečka, bylinky nahrubo posekáme.
-
2
Ve velké silnostěnné pánvi na oleji osmažíme plátky brambor, poté přidáme cibuli, česnek, sůl, pepř a ještě smažíme. Následně zalijeme vývarem a přibližně deset minut dusíme pod poklicí. Před koncem přidáme sekané bylinky.