Grilovaný vepřový kebab
Suroviny
- 300 g Vepřové maso libové
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1.5 kávová lžička Omáčka sójová
- 0.5 kávová lžička Olej sezamový
- 0.5 kávová lžička Chilli omáčka
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 28 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 106.5 mg
- Draslík 224.2 mg
- Vláknina 4487.5 mg
- Vitamín A 4487.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3795.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na marinádu smícháme sójovou omáčku, sherry, citronovou šťávu, rozetřený česnek, sezamový olej a chilli omáčku. Přidáme na kostky nakrájené maso, dobře promícháme. Zakryjeme a necháme marinovat cca 30 minut v lednici.
-
2
Mezitím namočíme špejle na 10 minut do vody. Cibuli nakrájíme na čtvrtky, jednotlivé vrstvy od sebe oddělíme. Papriky nakrájíme na kousky. Na špejle pak střídavě napícháme maso, cibuli a papriku.
-
3
Pečeme na rozpáleném grilu cca 5 minut. Průběžně otáčíme a potíráme marinádou.
-
4
Podáváme např. se šafránovou rýží.