Špenát se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Šunka dušená
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 500 g Špenátový protlak mražený
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1656 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 294.8 mg
  • Draslík 465 mg
  • Vláknina 10907.5 mg
  • Vitamín A 10907.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenátový protlak necháme rozmrazit. Mezitím v 300 ml mléka rozmícháme vejce s moukou, formu na koláč vymažeme máslem, šunku nakrájíme na menší kostičky.

  • 2

    Do rozmraženého špenátu vmícháme mléko s vejci a moukou, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a vložíme do vymazané formy. Do většího hrnce nalijeme trochu vody a vložíme do něj formu. Voda by měla dosahovat přibližně do poloviny formy. Hrnec přiklopíme a jeho obsah vaříme ve vodní lázni asi půl hodiny.

  • 3

    Mezitím si v pánvi rozehřejeme lžíci másla, přisypeme kostičky šunky, osmahneme je, zaprášíme necelou lžící mouky, promícháme, zalijeme sklenicí mléka a dusíme, dokud se část mléka neodpaří. Omáčka by měla zhoustnout.

  • 4

    Hotový špenát naporcujeme na talíře a přelijeme šunkovou omáčkou.

Komentáře k receptu