Těstoviny s rajčatovou omáčkou a cherry rajčátky
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 350 g Těstoviny Penne
- 250 g Rajčata Cherry
- 300 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 5 g
- Sodík 641 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 1.4 mg
- Draslík 769.5 mg
- Vláknina 8689.8 mg
- Vitamín A 8689.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Mezitím rozpálíme ve velké pánvi olej a restujeme na něm cca 5 min. najemno nasekanou cibuli a celer. Přidáme nasekaná sterilovaná rajčata, protlak, vývar a přivedeme k varu. Podusíme cca 15 min. bez pokličky, za občasného míchání, dokud omáčka nezhoustne.
-
3
Vmícháme rozpůlená cherry rajčátka, cukr, posypeme solí, pepřem a ještě 3 min. prohřejeme.
-
4
Připravené těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme a podáváme.