Špíz s makrelami a angreštovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 41 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 189 mg
- Draslík 341.8 mg
- Vláknina 6944.8 mg
- Vitamín A 6944.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpálíme v hrnci máslo s olejem a pod pokličkou 10 minut dusíme cibulku a fenykl, aby změkly. Přidáme angrešt a cukr a 10 minut vaříme, dokud není vše měkké. Okořeníme a máme omáčku.
-
2
Na 10 minut namočíme do studené vody osm dřevěných jehel na špízy. Rozpálíme gril a nakrájené maso rozdělíme na jehly. Špízy potřeme olivovým olejem a okořeníme.
-
3
Grilujeme špízy cca 5 minut, dokud není maso průhledné a kůže lehce opečená. Špízy podáváme s angreštovou omáčkou.