Mečoun s limetkovým a koriandrovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 16 g
- Sodík 136 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 49.7 mg
- Draslík 294.4 mg
- Vláknina 2251.8 mg
- Vitamín A 2251.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V nekovové míse smícháme limetkovou šťávu, olej a koření. Do šťávy vložíme steaky, mísu zakryjeme a necháme 15 minut marinovat v lednici.
-
2
Připravíme si koriandrové máslo - rozetřeme změklé máslo a postupně přimícháme koriandr, limetkovou kůru a šťávu. Okořeníme, vytvarujeme do malého válečku a zabalíme do papíru na pečení. Dáme vychladit do lednice.
-
3
Rozpálíme na vysokou teplotu gril a steaky mečouna grilujeme 4 minuty z obou stran, dokud maso mírně nezhnědne a nezměkne.
-
4
Vyndáme máslo, vybalíme z papíru a nakrájíme na plátky. Steaky podáváme s plátky másla a ozdobíme koriandrem.