Asijští garnáti v těstíčku
Suroviny
- 285 g Brambory
- 400 g Garnát obecný
- 10 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Omáčka rybí
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Citronela
- 1 špetka Koriandr čerstvý
- 0.5 hrnek Mouka rýžová
- 0.5 hrnek Voda pitná
- 1 hrnek Kokosové mléko
- 0.5 hrnek Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 1 polévková lžíce Chilli omáčka
- 2 polévková lžíce Polenta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 156 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 5 g
- Sodík 154 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 41.2 mg
- Draslík 155.7 mg
- Vláknina 9517.4 mg
- Vitamín A 9517.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na větší kousky nakrájíme garnáty a smícháme s citronelou, jarní cibulkou, koriandrem, čerstvým zázvorem, sladkou chilli omáčkou a rybí omáčkou, hodinu necháme marinovat.
-
2
Nastrouháme sladké brambory. Smícháme v míse kokosové mléko, kurkumu, vodu a mouku s kypřícím práškem, polentu a rýžovou mouku. Vše promícháme, poté přidáme nastrouhané brambory a těstíčko odstavíme, dokud nejsou garnáti připravení.
-
3
Garnáty - krevety s marinádou smícháme s těstíčkem.
-
4
Rozpálíme v pánvi podzemnicový olej a smažíme po lžících garnátovou směs. Na středně velkém plameni smažíme 3 minuty garnátové pomfrity z každé strany.
-
5
Hotové vyndáme z pánve a můžeme ihned podávat.