Fazolové lusky s dresinkem z vlašských ořechů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 11 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 83 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 238.4 mg
  • Vláknina 6114.8 mg
  • Vitamín A 6114.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolové lusky povaříme v pánvi cca 5-6 min doměkka.

  • 2

    Mezitím v malé misce důkladně promícháme ořechový a olivový olej, ocet, hořčici a pepř. Fazolky scedíme, necháme okapat. Můžeme podávat horké nebo studené, pokapané dresinkem.

Komentáře k receptu