Vepřové steaky s houbovou omáčkou
Suroviny
- 350 g Houby čerstvé
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
- 4 ks Vepřové kotlety
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Želé rybízové
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 12 g
- Sodík 327 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 70.6 mg
- Draslík 819.7 mg
- Vláknina 5487.3 mg
- Vitamín A 5487.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké pánvi rozpálíme olej. Maso ochutíme solí, pepřem a z každé strany cca 1 min orestujeme dohněda. Poté jej smažíme z obou stran ještě cca 5 min, dokud není propečené. Vyjmeme z pánve a uchováme v teple.
-
2
Do pánve nasypeme na plátky nakrájené houby, přidáme rozetřený česnek a 2 min restujeme doměkka. Vmícháme mletou papriku, želé, rajčatový protlak a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a cca 5 min podusíme, dokud se omáčka mírně nezredukuje. Mezitím smícháme kukuřičnou mouku se lžící vody, vmícháme do omáčky a krátce podusíme do zhoustnutí.
-
3
Kotlety vrátíme do pánve, odstavíme a přimícháme smetanu. Dochutíme solí, pepřem, dozdobíme čerstvou petrželkou a ihned podáváme.