Salsify vařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1603 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 260.3 mg
- Draslík 91.1 mg
- Vláknina 500 mg
- Vitamín A 500 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze salsifu použijeme dužnatý kořen. Salsify očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka a zakapeme trochou citronové šťávy. Vodu přivedeme k varu, osolíme, přidáme špetku cukru, vložíme salsify a vaříme 15 minut do měkka. Mezitím uvaříme natvrdo 4 vejce.
-
2
V pánvi rozehřejeme kousek másla a osmahneme na něm strouhanku.
-
3
Salsify scedíme, necháme okapat, rozdělíme na talířky. Vařená vejce oloupeme a pokrájíme na plátky, kterými obložíme salsify. Vše přelijeme máslem se strouhankou.