Salsify vařené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 15 g Sůl
  • 2 g Cukr krupice
  • 40 g Strouhanka
  • 600 g Salsif
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1603 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 260.3 mg
  • Draslík 91.1 mg
  • Vláknina 500 mg
  • Vitamín A 500 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze salsifu použijeme dužnatý kořen. Salsify očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka a zakapeme trochou citronové šťávy. Vodu přivedeme k varu, osolíme, přidáme špetku cukru, vložíme salsify a vaříme 15 minut do měkka. Mezitím uvaříme natvrdo 4 vejce.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme kousek másla a osmahneme na něm strouhanku.

  • 3

    Salsify scedíme, necháme okapat, rozdělíme na talířky. Vařená vejce oloupeme a pokrájíme na plátky, kterými obložíme salsify. Vše přelijeme máslem se strouhankou.

Komentáře k receptu