Skřivani pečení s polentou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1797 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 24.8 mg
- Draslík 184.8 mg
- Vláknina 3125 mg
- Vitamín A 3125 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Litr vody přivedeme k varu, za stálého míchání přisypáváme kukuřičnou mouku, sůl, strouhaný parmezán, přidáme dvě lžíce másla a pozvolna vaříme asi 20 minut. Odstavíme a necháme vychladnout.
-
2
V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přilijeme olej a omyté skřivany smažíme ze všech stran dozlatova.
-
3
Ptáky přendáme do pekáčku, zalijeme kukuřičnou polentou a dáme péct. Pečeme asi 20 minut. Mezitím do tuku po skřivanech nalijeme víno, necháme asi z poloviny odpařit a přilijeme rajčatovou omáčku a vývar. Povaříme a necháme vyvařit na požadovanou hustotu.
-
4
Pečené skřivany s polentou naporcujeme a podáváme s rajčatovou omáčkou z pánve.