Kvíčaly na slanině
Suroviny
- 600 g Kvíčala
- 15 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 3 g Kmín drcený
- 40 g Máslo čerstvé
- 40 g Cibule
- 100 g Slanina vepřová
- 240 g Chléb pšeničný (bílý)
- 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 ml Martell cognac
- 120 ml Omáčka francouzská
- 250 ml Vývar drůbeží
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 653 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 41 g
- Sodík 2268 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 29 mg
- Draslík 163.5 mg
- Vláknina 4116.3 mg
- Vitamín A 4116.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné kvíčaly omyjeme, ochutíme solí, pepřem a pomažeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na malé kostičky, česnek prolisujeme.
-
2
Kvíčaly vyskládáme do pekáčku, přisypeme cibuli, česnek, slaninu a bez podlití vložíme na pár minut do vyhřáté trouby. Jakmile se slanina začne škvařit a cibule žloutnout, zaprášíme moukou, zakapeme koňakem, podlijeme vývarem a dopečeme. Maso potíráme vypečeným tukem.
-
3
Podáváme s bílým pečivem a pikantní omáčkou.