Zaječí nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1748 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 375.3 mg
- Draslík 730.8 mg
- Vláknina 1904.5 mg
- Vitamín A 1904.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso ze zajíce bez kostí umeleme na masovém strojku a vložíme do mísy. Přisypeme sůl, pepř, mletý muškát, mouku, žloutky, nadrobno pokrájené žampiony a přilijeme vývar. Vypracujeme těsto, do kterého opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto upravíme do dortové mísy, na povrch položíme slabé plátky slaniny a dáme do trouby. Pečeme pozvolna při střední teplotě asi hodinu.
-
2
Upečený nákyp naporcujeme a podáváme teplý.