Zaječí nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Zaječí maso
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Anglická slanina
  • 50 ml Hovězí vývar základní
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1748 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 375.3 mg
  • Draslík 730.8 mg
  • Vláknina 1904.5 mg
  • Vitamín A 1904.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso ze zajíce bez kostí umeleme na masovém strojku a vložíme do mísy. Přisypeme sůl, pepř, mletý muškát, mouku, žloutky, nadrobno pokrájené žampiony a přilijeme vývar. Vypracujeme těsto, do kterého opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto upravíme do dortové mísy, na povrch položíme slabé plátky slaniny a dáme do trouby. Pečeme pozvolna při střední teplotě asi hodinu.

  • 2

    Upečený nákyp naporcujeme a podáváme teplý.

Komentáře k receptu