Kachna pečená na olivách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 15 g Sůl
  • 3 g Kmín drcený
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cibule
  • 150 g Olivy zelené
  • 800 g Brambory vařené
  • 1600 g Kachna mražená
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 200 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 949 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 1358 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 380.6 mg
  • Vláknina 5891.3 mg
  • Vitamín A 5891.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu omyjeme, ochutíme solí, kmínem a pomažeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, olivy bez pecek na plátky.

  • 2

    V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a olivy, osmahneme a jakmile cibule začne žloutnout, přiložíme kachnu, podlijeme vínem a vložíme do trouby péct. Až se víno úplně vyvaří, zaprášíme troškou mouky, podlijeme vývarem a dopečeme. Během pečení maso potíráme vypečeným tukem a podle potřeby podléváme vodou.

  • 3

    Kachnu naporcujeme a podáváme s vařenými bramborami, které přelijeme olivovou omáčkou.

Komentáře k receptu