Kachna pečená na olivách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 949 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 77 g
- Sodík 1358 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 380.6 mg
- Vláknina 5891.3 mg
- Vitamín A 5891.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu omyjeme, ochutíme solí, kmínem a pomažeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, olivy bez pecek na plátky.
-
2
V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a olivy, osmahneme a jakmile cibule začne žloutnout, přiložíme kachnu, podlijeme vínem a vložíme do trouby péct. Až se víno úplně vyvaří, zaprášíme troškou mouky, podlijeme vývarem a dopečeme. Během pečení maso potíráme vypečeným tukem a podle potřeby podléváme vodou.
-
3
Kachnu naporcujeme a podáváme s vařenými bramborami, které přelijeme olivovou omáčkou.