Salát z bambusových výhonků
Suroviny
- 400 g Bambusové výhonky
- 30 g Lepkavá rýže
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 ks Chilli paprička sušená
- 20 ks Máta
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Česnek
- 2 polévková lžíce Šalotka
- 3 polévková lžíce Cibulka jarní
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 117 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 2 g
- Sodík 277 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 974.1 mg
- Vláknina 8078.2 mg
- Vitamín A 8078.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sterilované bambusové výhonky scedíme a osušíme, nakrájíme a odložíme stranou. Mezitím na pánvi osmažíme nasucho rýži, aby dostala zlatavý nádech. Poté ji rozdrtíme v hmoždíři na jemný prášek. Nasypeme do mísy, přidáme nahrubo nakrájenou cibulku a šalotku, rybí omáčku, pokrájený česnek, cukr, limetkovou šťávu, chilli papričky a polovinu mátových lístků.
-
2
Vše promícháme a směsí přelijeme bambusové výhonky. Posypeme sezamovými semínky, dozdobíme zbylými lístečky máty a podáváme.