Lilkový salát se sušenými krevetami a vajíčkem
Suroviny
- 1 kávová lžička Cukr palmový
- 2 ks Lilek
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Šalotka
- 2 ks Chilli paprička
- 1 špetka Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Česnek
- 2 polévková lžíce Krevety sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 141 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 4 g
- Sodík 269 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 64.3 mg
- Draslík 617.9 mg
- Vláknina 5865.7 mg
- Vitamín A 5865.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ogrilujeme lilky tak, aby jejich vnější slupka zhnědla a byly měkké. Až vychladnou, oloupeme je a nakrájíme dužinu.
-
2
Rozehřejeme na menší pánvi olej, přidáme vylouhované krevety s česnekem a restujeme dozlatova. Vše vyndáme a uschováme na později.
-
3
Připravíme si zálivku. Do misky nalijeme limetkovou šťávu, přidáme rybí omáčku, palmový cukr a promícháme.
-
4
Opečený lilek dáme na talíř, navrch přidáme vajíčko, šalotku a směs s krevetami. Pokapeme zálivkou, ozdobíme krájenými chilli papričkami a koriandrem a podáváme.