Lilkový salát se sušenými krevetami a vajíčkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cukr palmový
  • 2 ks Lilek
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Šalotka
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Česnek
  • 2 polévková lžíce Krevety sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 141 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 64.3 mg
  • Draslík 617.9 mg
  • Vláknina 5865.7 mg
  • Vitamín A 5865.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ogrilujeme lilky tak, aby jejich vnější slupka zhnědla a byly měkké. Až vychladnou, oloupeme je a nakrájíme dužinu.

  • 2

    Rozehřejeme na menší pánvi olej, přidáme vylouhované krevety s česnekem a restujeme dozlatova. Vše vyndáme a uschováme na později.

  • 3

    Připravíme si zálivku. Do misky nalijeme limetkovou šťávu, přidáme rybí omáčku, palmový cukr a promícháme.

  • 4

    Opečený lilek dáme na talíř, navrch přidáme vajíčko, šalotku a směs s krevetami. Pokapeme zálivkou, ozdobíme krájenými chilli papričkami a koriandrem a podáváme.

Komentáře k receptu