Nákyp Bordaloe s meruňkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 23 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 211.5 mg
- Draslík 453.3 mg
- Vláknina 8070 mg
- Vitamín A 8070 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto upečeme v koláčové formě, překryté kolečkem papíru a zatížené např. fazolemi. Pečeme při 180°C 25 minut.
-
2
Mléko s vanilkou uvedeme k varu a ihned odstavíme.
-
3
100g cukru smícháme se vejci a 1 žloutkem, přimícháme po částech mouku a teplé mléko.
-
4
Krém dáme vařit, uvedeme k varu a poté odstavíme z plotny. Vmícháme máslo a nasekanou sněhovou pusinku. Necháme vychladnout.
-
5
Meruňky vypeckujeme a omyjeme. Necháme je povařit 3 minuty ve vroucí oslazené vodě.
-
6
Teplý krém vlijeme na korpus, na něj rozložíme meruňky a posypeme sekanými mandlemi a sněhovou pusinkou.
-
7
Necháme chvíli zapéct při 270°C.
-
8
Nákyp servírujeme vlažný.