Kohoutí hřebínky a varlata se zeleninou
Suroviny
- 400 g Kohoutí hřebínky
- 200 g Kohoutí varlata
- 15 g Sůl
- 100 g Karotka
- 100 g Cibule
- 15 g Petržel - nať
- 400 g Rýže dušená
- 50 g Sýr Parmezán
- 40 g Máslo čerstvé
- 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 ml Vývar drůbeží
- 200 ml Víno madeira
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1839 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 20.5 mg
- Draslík 220.3 mg
- Vláknina 4919.8 mg
- Vitamín A 4919.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hřebínky zbavíme kůže, omyjeme, vložíme do osolené vroucí vody a 15 minut povaříme. Scedíme a necháme okapat. Varlata odblaníme a omyjeme pod tekoucí vodou. Karotku nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno, petrželku posekáme.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mrkev, cibuli, posekanou petrželku, přidáme hřebínky a pozvolna smažíme. Varlata osolíme, opepříme, lehce zasypeme moukou a přidáme do pánve. Krátce orestujeme, podlijeme madeirským vínem, přilijeme trochu vývaru, okořeníme tymiánem a špetkou bazalky. Dusíme doměkka. Jakmile se šťáva z poloviny odpaří a zhoustne, pánev odstavíme.
-
3
Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží promíchanou se strouhaným sýrem.