Kuřecí řezanka s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 100 g Cibule
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 15 g Sůl
  • 30 ml Olej olivový
  • 100 ml Víno bílé
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 1769 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 102 mg
  • Draslík 953.2 mg
  • Vláknina 6184.5 mg
  • Vitamín A 6184.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na nudličky, cibuli s mrkví na kolečka, brambory na kostičky.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, přidáme lžíci másla a jakmile se rozpustí, přisypeme nudličky masa. Na mírném ohni pozvolna smažíme, ochutíme solí, pepřem, vysmahneme na tuk a maso vyjmeme z pánve. Na tuk v pánvi dáme cibuli, mrkev, lehce orestujeme, podlijeme vínem, necháme z ploviny vyvařit a přisypeme kostičky brambor. Zalijeme vývarem jen tolik, aby byla zelenina ponořená. Dusíme 15 minut, šťávu necháme ze dvou třetin vyvařit a odstavíme.

  • 3

    Na talířích upravíme maso a doplníme dušenou zeleninou.

Komentáře k receptu