Lilek plněný kuřecím masem a sezamem
Suroviny
- 170 g Kuřecí prsa
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Olej sezamový
- 1 ks Cibule
- 4 ks Lilek
- 1 špetka Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
- 4 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 164 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 8 g
- Sodík 183 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 27.3 mg
- Draslík 790.4 mg
- Vláknina 18628.6 mg
- Vitamín A 18628.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostíme kuřecí maso a na 2 minuty vložíme do mixéru. Přidáme jarní cibulku, sherry, sójovou omáčku, sůl a sezamový olej.
-
2
Nařízneme každý lilek čtyřmi podélnými řezy tak, aby držel stonek celý plod pohromadě. Poté naříznuté lilky lehce rozevřeme a naplníme mletým kuřecím masem. Tupý konec a zářezy každého nadívaného lilku obalíme sezamovými semínky, zaprášíme moukou a lilky odložíme.
-
3
Připravíme si omáčku, do které se budou lilky namáčet. Smícháme sójovou omáčku s vývarem a sherry, vzniklou směs nalijeme do mělké misky a odložíme na pozdější použití.
-
4
Na teplotu 195 stupňů si rozehřejeme na pánvi olej a smažíme lilky po dvou cca 4 minuty. Poté je vyndáme naběračkou a necháme oschnout na ubrousku.
-
5
Podáváme s omáčkou.
-
7
Omáčka:
-
8
4 lžíce sójové omáčky
-
9
4 lžíce zeleninového vývaru
-
10
3 lžíce sherry