Pikantní rýžový salát s dary moře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 20 g
- Sodík 830 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 141.4 mg
- Vláknina 4322.8 mg
- Vitamín A 4322.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do 2 litrů vody přidáme lžičku soli a 2 lžíce citronové šťávy, přisypeme přebranou rýži a 20-25 minut vaříme na mírném ohni, dokud rýže není měkká.
-
2
Mezitím v jiném hrnci vhodíme do vroucí vody mořské plody a vaříme 3 minuty, zcedíme a necháme vychladnout. Zcedíme také rýži, propláchneme studenou vodou a necháme pořádně vykapat. V hlubší míse potom smícháme rýži s dary moře, zalijeme 2 lžícemi olivového oleje, zakapeme citronem a dáme do lednice vychladit.
-
3
Dresink připravíme z prolisovaného česneku, bílého vína, tabasca, worcesteru, 2 lžic citronové šťávy, soli, pepře a jemně nasekané petrželky. Všechno důkladně promícháme a nakonec postupně přilijeme olivový olej. Dresinkem zalijeme salát a můžeme podávat s bagetou a bylinkovým máslem.