Těstovinové lívanečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Slanina vepřová
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 35 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 150 g Těstoviny konzumní
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 5 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 448 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 408.5 mg
  • Draslík 183.6 mg
  • Vláknina 136.4 mg
  • Vitamín A 136.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve ve vodě uvaříme těstoviny, které po uvaření scedíme, necháme vychladnout a nadrobno nakrájíme.

  • 2

    V míse smícháme vejce, sýr, petrželku, připravené těstoviny, slaninu, sůl a pepř.

  • 3

    Na pánvi rozpustíme olej a po malých dávkách smažíme lívanečky, každý lívaneček pečeme 3 minuty a neustále otáčíme. Lívanečky osušíme na ubrousku a posypeme nivou.

Komentáře k receptu