Bramborový guláš s paprikou
Suroviny
- 1 kostka Masox
- 40 g Slanina vepřová
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 kávová lžička Paprika červená
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 5 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cibule - nať
- 1 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Sádlo syrové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 183 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 11 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 18.4 mg
- Draslík 549.3 mg
- Vláknina 7257 mg
- Vitamín A 7257 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory a slaninu nakrájíme společně s cibulí.
-
2
V hrnci rozpustíme sádlo a zesklovatíme připravenou na jemno nakrájenou cibuli. Přimícháme mletou papriku, brambory, nakrájenou slaninu, kmín, masox, vše zalijeme vroucí vodou.
-
3
Za občasného míchání kontrolujeme brambory, když jsou měkké, přidáme nakrájenou papriku, petržel, cibulovou nať.
-
4
Hotový guláš zahustíme směsí mouky a smetany.