Brynzovo- bylinkový dip
Suroviny
- 250 g Tvaroh jemný
- 150 g Máslo bylinkové
- 100 g Sýr Brynza
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Meduňka
- 3 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 17 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 5 mg
- Draslík 30.4 mg
- Vláknina 569.6 mg
- Vitamín A 569.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vložíme tvaroh, bylinkové máslo, smetanu a brynzu a vše pečlivě utřeme do hladké pěny.
-
2
Do jiné misky prolisujeme česnek a přidáme nadrobno nasekané všechny bylinky, důkladně promícháme, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme do tvarohové pěny.
-
3
Dip můžeme servírovat například na očištěné poloviny paprik nebo na kolečka nakrájeném celozrnném rohlíku. Přizdobíme nasekanou pažitkou.