Nádivka vaječná s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 19 g
- Sodík 121 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 175.5 mg
- Vláknina 6220.8 mg
- Vitamín A 6220.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rohlíky nakrájíme na kostičky, petrželku a bazalku nasekáme najemno, mandle rozdrtíme a vejce rozkvedláme.
-
2
Na pánvi rozehřejeme kvalitní olej, přisypeme kostičky rohlíků a usmažíme dozlatova. Poté přidáme vejce, rychle promícháme, ochutíme solí, pepřem, petrželkou, bazalkou a posypeme mandlemi. Jakmile vejce ztuhnou, odstavíme a necháme vychladnout.
-
3
Nádivka je vhodná do drůbežích rolád.