Telecí závitky plněné vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 0.25 kostka Masox
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Vepřová kýta
  • 200 g Telecí kýta
  • 20 g Olej rostlinný
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Šalvěj sušená
  • 0.25 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Muškátový květ
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 plátek Šunka dušená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 98.6 mg
  • Draslík 518 mg
  • Vláknina 1482.5 mg
  • Vitamín A 1482.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme nádivku. Rohlík namočíme do trochy vody. Poté jej dobře vymačkáme a semeleme spolu s vepřovou kýtou nakrájenou na kousky. Vmícháme česnek utřený se solí, pepř a muškátový květ. Nakonec vmícháme rozšlehaný bílek.

  • 2

    Dva telecí řízky naklepeme, na ně položíme plátky šunky, na kraj naneseme nádivku, zabalíme, upevníme jehlou a obalíme moukou, v které jsme rozmíchali drobně posekanou šalvěj. Závitky ze všech stran restujeme na rozpáleném oleji. Poté podlijeme dvěma naběračkami horkého vývaru, který jsme uvařili v půl litru vody se čtvrtkou kostky masoxu. Pod poklicí dusíme do měkka. Občas maso obrátíme a podle potřeby podlijeme.

  • 3

    Hotové maso zbavíme jehel a hned podáváme.

Komentáře k receptu