Telecí závitky plněné vepřovým masem
Suroviny
- 0.25 kostka Masox
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Vepřová kýta
- 200 g Telecí kýta
- 20 g Olej rostlinný
- 500 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Šalvěj sušená
- 0.25 ks Rohlíky bílé
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Muškátový květ
- 1 stroužek Česnek
- 2 plátek Šunka dušená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 18 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 98.6 mg
- Draslík 518 mg
- Vláknina 1482.5 mg
- Vitamín A 1482.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme nádivku. Rohlík namočíme do trochy vody. Poté jej dobře vymačkáme a semeleme spolu s vepřovou kýtou nakrájenou na kousky. Vmícháme česnek utřený se solí, pepř a muškátový květ. Nakonec vmícháme rozšlehaný bílek.
-
2
Dva telecí řízky naklepeme, na ně položíme plátky šunky, na kraj naneseme nádivku, zabalíme, upevníme jehlou a obalíme moukou, v které jsme rozmíchali drobně posekanou šalvěj. Závitky ze všech stran restujeme na rozpáleném oleji. Poté podlijeme dvěma naběračkami horkého vývaru, který jsme uvařili v půl litru vody se čtvrtkou kostky masoxu. Pod poklicí dusíme do měkka. Občas maso obrátíme a podle potřeby podlijeme.
-
3
Hotové maso zbavíme jehel a hned podáváme.