Polštářky z řízků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 600 g Telecí kýta
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 50 g Šunka schwarzwaldská
  • 150 ml Víno bílé
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 397 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 582 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 141 mg
  • Draslík 619.7 mg
  • Vláknina 2740.5 mg
  • Vitamín A 2740.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky osušíme papírovou utěrkou. Na polovinu řízku položíme plátek šunky, lístek šalvěje, opět plátek šunky a přikryjeme druhou polovinou. Navrstvené řízky rozčtvrtíme a pořádně naklepeme. Tyto polštářky z řízků osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

  • 2

    Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme polovinu másla. Polštářky z řízků smažíme z každé strany na středně velkém plameni 4-6 min. Sedlinu po smažení zředíme vínem, uvedeme do varu. Necháme

  • 3

    v omáčce rozpustit zbývající máslo, pánev přitom nakláníme ze strany na stranu.

  • 4

    Polštářky z řízků úhledně urovnáme na talíř a zalijeme omáčkou.

Komentáře k receptu