Cibulový řízek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 600 g Vepřová kýta
  • 125 ml Vývar zeleninový
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 714 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 104.7 mg
  • Draslík 596.7 mg
  • Vláknina 2075 mg
  • Vitamín A 2075 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky osušíme, lehce naklepeme a okořeníme solí a pestrým pepřem. Jarní cibulky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Předehřejeme troubu na 60°C (horkovzdušná 50°C).

  • 2

    Ohřejeme na středně velkém plameni nejprve pánev a pak olej. Řízky smažíme po každé straně asi 3 minuty, vyndáme a udržujeme teplé. Všechnu cibuli dobře podusíme 5 minut na výpeku, až změkne, ale nezhnědne. Přilijeme vývar a necháme jednou přejít varem. Cibuli ochutíme solí a pepřem a úhledně narovnáme na řízky.

Komentáře k receptu