Cibulový řízek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 30 g
- Sodík 714 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 104.7 mg
- Draslík 596.7 mg
- Vláknina 2075 mg
- Vitamín A 2075 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky osušíme, lehce naklepeme a okořeníme solí a pestrým pepřem. Jarní cibulky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Předehřejeme troubu na 60°C (horkovzdušná 50°C).
-
2
Ohřejeme na středně velkém plameni nejprve pánev a pak olej. Řízky smažíme po každé straně asi 3 minuty, vyndáme a udržujeme teplé. Všechnu cibuli dobře podusíme 5 minut na výpeku, až změkne, ale nezhnědne. Přilijeme vývar a necháme jednou přejít varem. Cibuli ochutíme solí a pepřem a úhledně narovnáme na řízky.