Dušené hovězí maso špikované zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 200 g Hovězí maso zadní
  • 20 g Olej rostlinný
  • 40 g Celer bulvový
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Mrkev kořen
  • 650 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1974 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 63.9 mg
  • Draslík 531.4 mg
  • Vláknina 9029 mg
  • Vitamín A 9029 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí ořech nejprve prošpikujeme očištěnou zeleninou, kterou jsme nakrájeli na klínky.

  • 2

    Ve větším rendlíku na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme maso a zprudka orestujeme ze všech stran. Poté osolíme, zalijeme několika sběračkami vývaru a dusíme pod poklicí. Během dušení podle potřeby podléváme a maso obracíme.

  • 3

    Měkké maso nakrájíme na plátky, vydušenou šťávu přecedíme, vmícháme mouku a 10 minut provaříme.

Komentáře k receptu