Dušené hovězí maso špikované zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1974 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 63.9 mg
- Draslík 531.4 mg
- Vláknina 9029 mg
- Vitamín A 9029 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí ořech nejprve prošpikujeme očištěnou zeleninou, kterou jsme nakrájeli na klínky.
-
2
Ve větším rendlíku na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme maso a zprudka orestujeme ze všech stran. Poté osolíme, zalijeme několika sběračkami vývaru a dusíme pod poklicí. Během dušení podle potřeby podléváme a maso obracíme.
-
3
Měkké maso nakrájíme na plátky, vydušenou šťávu přecedíme, vmícháme mouku a 10 minut provaříme.