Křepelčí prsíčka s třešněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 20 g
- Sodík 591 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 155 mg
- Draslík 627.5 mg
- Vláknina 2912.5 mg
- Vitamín A 2912.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Prsíčka z křepelek vykostíme, omyjeme o osušíme. Máslo rozehřejeme na pánvi a prsíčka smažíme z obou stran 2-3 minuty.
-
2
Koňak ohřejeme. Prsíčka polijeme horkým koňakem a zapálíme. Plamen uhasíme bílým vínem. Osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 5 minut. Třešně necháme okapat a vypeckujeme. Třešně a šťávu z kompotu přidáme ke křepelčím prsíčkům na pánev a asi 2 minuty povaříme. Ochutíme trochou cukru.
-
3
Křepelčí prsíčka upravíme na talíře a posypeme třešněmi. Vše pokapeme vypečenou šťávou a podáváme.