Křepelčí prsíčka s třešněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Křepelka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 g Kompot třešňový
  • 10 g Cukr krupice
  • 150 ml Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Koňak Armaňak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 591 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 155 mg
  • Draslík 627.5 mg
  • Vláknina 2912.5 mg
  • Vitamín A 2912.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prsíčka z křepelek vykostíme, omyjeme o osušíme. Máslo rozehřejeme na pánvi a prsíčka smažíme z obou stran 2-3 minuty.

  • 2

    Koňak ohřejeme. Prsíčka polijeme horkým koňakem a zapálíme. Plamen uhasíme bílým vínem. Osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 5 minut. Třešně necháme okapat a vypeckujeme. Třešně a šťávu z kompotu přidáme ke křepelčím prsíčkům na pánev a asi 2 minuty povaříme. Ochutíme trochou cukru.

  • 3

    Křepelčí prsíčka upravíme na talíře a posypeme třešněmi. Vše pokapeme vypečenou šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu